Temel duvar resmi stilleri

Gelecekteki iç mekanınız hakkında bir fikir edinmek için, en popüler duvar boyama stillerini tanımanız gerekir:

Klasik tarzı

   Her zaman talep ile ilgilidir ve moda değişimlerine tabi değildir. Klasikliğin temelleri basitlik, basit formlar ve simetri, uyum ve kısıtlamadır. Klasikler, standart dışı ürünlerle birlikte organik olarak ulusal lezzetleri taşıyabilecek kapasitededir. modern malzemeler ve unsurlar, rengin ve şeklin uyumunu hedefleyen “ana çizgisini” kaybetmeden.

Barok tarzı

   Klasikliğin gelişiminde yeni bir dönüm noktası oldu ve zamanının somutlaşmış hali oldu. Süs bitkisel motifleri bu tarz süslemelerde bulunur: büyük çiçekler, ağaç dalları veya büyük yapraklar. Yarı çıplak bedenlerin fiziksel çaba, imgeleme gerilimi veya güçlü hareketlerdeki imgeleri aynı derecede talep görmektedir. Barok tarzında yapılmış olan iç mekanda, odaya lüks ve serinlik veren parlak renkler, ışık ve gölge gibi zengin bir oyun hakim.

İmparatorluk tarzı

   Klasik titizliği etkileyici dekorla uyumlu bir şekilde birleştirir. Buradaki renk algısı, Bonaparte’nin sembolizm tonlarının birleşimi üzerine kuruludur: altın, mor ve mavi. Tarza ait süs eşyaları, geleneksel ve doğal öğelerle birliktedir. İmparatorluk tarzında duvarları boyarken, çiçek çelenkleri ve muzaffer görkemli çelenkler aktif olarak kullanılır. Bazı süs eşyaları Mısır kültüründen alınmış, bu yüzden İmparatorluk tarzı iç kısım sfenksler, kanatlı aslanlar veya griffinsler görülebilir.

Art Nouveau tarzı

   Büyüyen, yaşayan ve nefes alan soyut formları ile tanımak kolaydır. Stilin karakteristik bir özelliği, büyük çiçekleri ve kıvrımlı dalgalı gövdeleri olan karmaşık bir süsleme sistemidir. Bazen muhteşem canlılar modernlikte tasvir edilir: deniz kızları, elfler ve ayrıca karakteristik eğri çizgiler oluşturan garip bitkiler. Tarzın renklerine doğal tonlar hakimdir. Modernizmdeki her şey, rasyonalize etmeyi ve sadeleştirmeyi amaçlamaktadır, ancak zarafete halel getirmeden. Bu tarzdaki iç kısım, durumun farklı aşırılıkları ve tezahürleri değildir, ancak doğanın göze çarpmayan varlığını ifade eder. Çünkü modern, işlevselliğin ve dekorun uyumlu bir kombinasyonu ile karakterize edilir.

Arapça tarzı

   Bu sadece bir iç değil, İslam'ın etkisiyle şekillenen bütün bir dünya görüşüdür. Duvar resimlerinin bu tarzdaki temel farklılıkları: renk zenginliği, sıradışı çözümler, özgünlük, büyülü ve gizemli atmosfer. Tarz tuhaf bir şekilde Arapça stilize bağ, geometrik şekiller ve çiçek motiflerini birleştirerek, duvarlarda belli bir ritimle tekrarlanan parlak ve sofistike desenlerle sonuçlanır. Çok sayıda karmaşık desen nedeniyle, duvarlar Arap lüks halılara benziyor. Bu tarzda dekore edilmiş odalar sıcak ve rahat bir ortama sahiptir.

Anime tarzı

   Japonya'da doğdu ve hızlı bir şekilde sadece kendi ülkesinde değil aynı zamanda sınırlarının da ötesinde popüler oldu. Japon canlandırma kahramanları bu türün hayranları arasında talep edilmeye başlandı. Anime tarzında duvar resmi uyumlu bir şekilde Japon oda tasarımına bakar. İşlevsel ve özensiz biçimlerinin canlı “çizgi film” karakterleriyle birleştirilmesi, herhangi bir konukçunun gururu olabilir. Bu tarzdaki iç tasarım, bir çocuk odası için idealdir.